Επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα

Μια από τις ασφαλέστερες επενδύσεις σήμερα είναι η επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς προσφέρει εξασφαλισμένο εισόδημα τουλάχιστον για 25 χρόνια. Είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση με άμεσα αποτελέσματα, αφού το κέρδος ξεκινά από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Επενδύστε σε φωτοβολταϊκά συστήματα

Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα τυγχάνει σε ευνοϊκή περίοδο, καθώς η ΔΕΗ θα συνεχίσει να αγοράζει ρεύμα από ιδιώτες παραγωγούς σε τιμή κοντά στα 0,55 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ πουλάει σε τιμή 0,12 ευρώ περίπου. Η τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσαρμόζεται στο 25% του προϋπολογισμού κάθε έτος, ενώ το καθαρό εισόδημα για τον παραγωγό είναι αφορολόγητο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η επένδυση στα φωτοβολταϊκά συστήματα δίνουν τη δυνατότητα απόσβεσης μέσα σε μια πενταετία, ενώ το καθαρό ετήσιο εισόδημα για έναν ιδιώτη που έχει κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση, μπορεί να φτάσει περίπου τα 7,500-8,000 ευρώ.

Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα απευθύνεται τόσο σε οικιακούς καταναλωτές όσο και σε μικρές επιχειρήσεις που σκέφτονται να τα εγκαταστήσουν σε ταράτσες, δώματα και στέγες κτιρίων. Για το όριο των 10KW που θέτει η ΔΕΗ απαιτούνται περίπου 30.000 ευρώ επένδυση, με δεδομένο ότι το κάθε κιλοβάτ κοστίζει περίπου 3000 ευρώ. Τα συστήματα μπορούν να εγκατασταθούν και σε κοινόχρηστους χώρους αν βέβαια υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων – π.χ. σε μια πολυκατοικία.

Η ενέργεια που παράγεται από τα συστήματα πωλείται στη ΔΕΗ στο σύνολο της, και έτσι ο πωλητής μπορεί να δει μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος: αν δηλαδή η αξία της ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα φτάνει τα 300 ευρώ, και ο λογαριασμός ρεύματος τα 150, η ΔΕΗ θα πληρώσει 150 ευρώ στον πωλητή.

Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μια συμφέρουσα προοπτική, καθώς ο παραγωγός και πωλητής δε χρειάζεται να κάνει έναρξη επαγγέλματος, αλλά αντίθετα δικαιούται έκπτωση σε δαπάνες που φτάνουν περίπου και το 20%, για τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων, γεγονός που σημαίνει ότι το πραγματικό κέρδος του επενδυτή είναι αρκετά μεγαλύτερο από διάφορες απόψεις.


Οι κλάδοι που θεωρούμε ότι αξίζουν την προσοχή σας είναι οι εξής:

Οnline delivery Φαγητού  Pizza Fan  Domino's Pizza 

Ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά είδη  E-Gadgets  Public,  Mediamarkt  e-shop.gr,

----------------------- Eνώ η επίσκεψη στο Super Market είναι από τις αγάπημενες μας συνήθειες, οι online επιλογές supermarket που κάνουν παράδοση κατ' οίκον μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας. Βρες στο ΚΡΗΤΙΚΟ τρόφιμα ή στο Shop365.gr, όλα τα υπόλοιπα είδη για το σπίτι που μπορεί να χρειαστείς και απόλαυσε το προνόμιο της παράδοσης κατ'οίκον. -----------------------

Πολυκαταστήματα Online Αγορών  Ali Express, Plus4You, e-shop.gr,

Site Προσφορών  GoodDeals. Snatch  

Online Φαρμακεία & Kαλλυντικά   Pharmacy OnlineshopPharmagoodsPharmasofiaPharm24, Gallery De Beaute 

Οπτικά - Φακοί Επαφής  fakoi-epafhs.gr  lentiamo   Alensa.

Εξειδικευμένη Περιποίηση Μαλλιών  HairWay Beauty

Βιβλία & Αναλώσιμα Public,  Εκδόσεις Διόπτρα,  Ιανό,  OmniGraphStores

Παιδικά παιχνίδια  Moustakas Toys, και Trampolino,

Παιδική μόδα & Παιδικά Ρούχα / Παπούτσια   Αlouette.   Mini Raxevsky  Myshoe 

Βρεφική - Παιδική φροντίδα Στο Agora.net.gr  ReadyForBaby,

Βρεφικές Πάνες, Πάνες Ενηλίκων  Agnotis  SuperPanes 

Ένδυση  Buldoza SportCafe  προσφορές  FashionMix,  Blooza.gr ,  ChicaClothing  SugarFree

Παπούτσια  Buldoza,  Myshoe  ChicaClothing  Inshoes.gr

Mόδα & Αθλητικά είδη  Bodytalk,  Buldoza,  Sportsfactory. Footshirts 

Επώνυμες Μάρκες 99 Fashion Brands, και φυσικά το BrandsGalaxy.  

Προσφορές Ρούχα Παπούτσια  BrandsGalaxy 

Είδη σπιτιού & διακόσμησης  House ArtBuldoza  VerouchisHome 

Η λίστα θα εμπλουτίζεται συνεχώς 
——————————-

Φωτοβολταϊκά, φωτοβολταϊκά συστήματα

Comments are closed.

Ένα Λεπτό! Έκανες Εγγραφή στο NewsLetter μας
για να Λαμβάνεις Κάθε Βδομάδα τις Καλύτερες Προσφορές Μας στο E-Mail Σου?

* Διεύθυνση Email: